úterý 31. ledna 2017

TOP 10 - ohromujících faktů a čísel o YouTube

YouTube je největší internetový server pro sdílení videosouborů. YouTube povoluje svým uživatelům nahrát videa, zhlédnout je, hodnotit, sdílet a komentovat. Na YouTube jsou dostupné videoklipy, TV klipy, hudební videa, trailery k filmům a další jako například video-blogy, krátká originální videa, nebo vzdělávací videa. A teď už přejdeme k těm zajímavostem, tak dejte "pokračovat ve čtení."
Pokud Vás nebaví čtení a máte chuť se podívat na naše video, které je z našeho youtube kanálu TopFakta, tak se určitě podívejte na následují video, pokud Vás ale více baví čtení a chcete se zase něco nového a zajímavého dozvědět, tak určitě pokračujte pod videem a čtěte =) 



1. Zakladatelé youtube

YouTube je majsterštyk Chada Hurleyho, Steva Chena a Jaweda Karima. To oni vytvořili youtube v roce 2005, kdy byli ještě všichni zaměstnanci  PayPalu.


2. Jak se zrodil YouTube

Nápad přišel na večírku Steva Chena v San Francisku, kdy kvůli chybě s e-mailovou přílohou, nebyli schopni ten večer sdílet videa z večírku. Takhle se rodí nápady.

3. Prostředky na YouTube aneb kde na to vzali?!

Jak už jsem říkal, všichni tři zakladatelé Youtube, byli zaměstnanci v PayPalu. Po odkupu Paypalu největší internetovou aukční sítí Ebayem, všichni tři byli vyplaceni větší částkou peněz.

4. V hledáčku velkých ryb    

Název domény YouTube.com byl zaregistrován na Valentýna v roce 2005. Netrvalo dlouho a youtube byl v hledáčku Googlu, který viděl obrovský potenciál a jak už dnes víme, opravdu udělali dobrý kup.
Google nabídl obrovské peníze přesněji 1 650 000 000 $ tento odkup zpečetili v listopadu roku 2006, čili rok a půl po založení.

5. První video na youtube

Úplně první video na YouTube bylo nahráno  dne 23. dubna 2005, v 8:27 ráno, kdy jeden ze zakladatelů Jawed Karim video zveřejnil po své návštěvě Zoo v San Diego s krásným názvem „já v zoo“ toto video k dnešnímu dni čítá něco kolem 36 milionu shlédnutí.



6. Nejpopulárnější video s nehudebním obsahem

Nejsledovanější video na celém youtube, které není hudební video je " Charlie Bit My Finger ". V současné době má video přes 846 milionu shlédnutí.


7. Nejpopulárnější video s hudebním obsahem

Nejsledovanější hudební video na YouTube je klip k písni "Gangnam Style" od PSY, který byl uploudován dne 15. července 2012. Stalo se prvním videem na youtube které získalo více než  1 posléze více než 2 miliardy shlédnutí. A kdnešnímu dni má na kontě dvě a třičtvrtě miliardy shlédnutí.

8. Copyright obsah na youtube

Při posledním statistickém měření se zjistilo, že na youtube existuje více než 10 000 hodin celovečerních filmů a různých jiných pořadů a počet dalších filmů a pořadů neustále roste.

9. Business na youtube

YouTube využívá čím dál tím víc reklamních partnerů, jelikož youtube pomalu ale jistě nahrazuje v domácnostech televizi a jeho divácká základna se neustále rozrůstá a to láká velké množství inzerentů. Tisíce partnerů dělají mnohamilionové obraty ročně. V současné době existují statisíce členů partnerského programu YouTube.

10. Globální šíření youtube


Díky své vysoké globální přítomnosti, je youtube lokalizován v 88 zemích a je k dispozici v 76 různých jazycích.

____________________________________________________________________________________________________________________

Důležité odkazy, sledujte nás 

Facebook

Instagram

Youtube