neděle 29. ledna 2017

TOP 10 - nejděsivějších opuštěných míst na světě se špatnou pověstí

Zajímají Vás místa s pochybnou historií a děsivým vzhledem, kde ani jejich historie nepatří k těm nejsvětlejším? pak určitě rozklikněte článek a "pokračujte ve čtení."


Pokud Vás nebaví čtení a máte chuť se podívat na naše video, které je z našeho youtube kanálu TopFakta, tak se určitě podívejte na následují video, pokud Vás ale více baví čtení a chcete se zase něco nového a zajímavého dozvědět, tak určitě pokračujte pod videem a čtěte =) 

Doporučuji se podívat na video, je tam daleko víc obrázku než ve článku, ale je to na Vás =)




Nemocnice Beelitz Heilstätten
Beelitz Heilstätten je nemocniční komplex poblíž Berlína, v důsledku rozpoutání 1. Světové války se nemocnice změnila na vojenský lazaret. Roku 1916 se na místních sálech léčil a po místních chodbách procházel v 1. Světové válce do nohy postřelený Adolf Hitler. Po 2. Světové válce areál využívali Sověti a po pádu železné opony byla nemocnice z důsledku nedostatku financí zrušena a od té doby chátrá.


Sanzhi UFO houses

Je turistický areál na nejsevernějším místě Tchaj-wanu. Již při výstavbě zemřelo několik architektů a více dělníků, jejichž jména ani počet Tchaj-wanská vláda nechce zveřejnit. V roce 1980 bylo od projektu upuštěno z důsledku nedostatku financí. Místní tvrdí, že úmrtí zde nejsou pouze náhodou a mají dvě varianty proč tak je. Jedním z důvodů by prý mohla být socha draka u vstupu, která podle místní mytologie přináší smůlu. Ale mnohem zajímavějším vysvětlením je duchařská historka o ztracených duších holandských vojáků, kteří mají přímo pod tímto projektem pohřebiště.


Černobyl

Roku 1977 byla u města Černobyl postavena jaderná elektrárna. V dubnu roku 1986 došlo ve 4. reaktorovém bloku k potížím, které se postaraly o největší jadernou katastrofu, když pomineme Hirošimu a Nagasaki. V důsledku výbuchu reaktoru a následnému úniku radiace byla okolní města vysídlena. Stala se tak zónou klidu, vše je tam naprosto netknuté, přesně tak jak jej lidé ve spěchu opustili.

Město duchů Bodie, Kalifornie

V Americe je mnoho měst duchů, ale pouze v jednom se po setmění budete cítit jako v hollywoodském hororu. Mluvíme o městě Bodie, které bylo založeno roku 1876 jako malá hornická osada. Velká naleziště zlata sem však přilákala mnoho pochybných existencí a město čítalo už po 4 letech 10 000 obyvatel. Mimo nálepky město duchů se mu také přezdívalo hříšné město, jelikož zde bylo na 60 salonů nebo spíš nevěstinců.


City Hall zastávka metra

V New Yorku nalezneme jen velmi málo opuštěných míst, ale přece jedno takové se skrývá hluboko pod zemí. City Hall je stanice duchů v samotném srdci New Yorku, která se měla stát diamantem mezi zastávkami manhattanského systému metra. Ale výstavba nových linek metra zapříčinila její uzavření a tak se stala nejelegantnější stanicí duchů na světě.


Ruiny v Detroitu

Detroit Kdysi metropole plná života od roku 1950 ztratila přes 60% obyvatel, kteří zde po postupném krachu automobilového průmyslu postupně ztráceli práci. Tento fenomén se nejvíce prohlubuje od roku 2008, kdy na něj dopadla  ekonomická krize. Nyní je jedna pětina města téměř neobydlená a starosta Bing ho chce koncentrovat pouze do centra a opuštěné periferie odstřihnout od energií. Jestli se mu to povede, tak se Detroit pravděpodobně stane největším městem duchů na světě.


Anderlechtská veterinární škola

Jedno z nejděsivějších míst na světě se nachází v belgickém Bruselu. Jedná se o veterinární školu. Výstavba započala roku 1903 a v roce 1910 do ní proudili první studenti. V roce 1969 tato univerzita ztrácí svojí samostatnost a je spojena s univerzitou v Lutychu, kam se po roce 1991 i přestěhovala. Komplex 19 budov se postupně proměňuje na bytové jednotky, ale hlavní budova Anderlechtské veterinární školy zůstává nedotčena. A její vzhled je opravdu děsivý hodný nějakého hororu.

Ostrovní město Gunkanjima

Toto místo se nachází 15 kilometrů od japonského města Nagasaki, považuje se za nejopuštěnější místo na světě. Gunkanjima bylo kdysi jen malým útesem, ale v roce 1810 se na něm objevilo uhlí a postupně zde vyrostla soběstačná těžební metropole. Nicméně když po celém světě těžbu uhlí nahradila nafta, nechaly v roce 1960 japonské úřady ostrov okamžitě vystěhovat. Od té doby toto místo chátrá a zub času je znát.

Opuštěný zábavní park Six Flags v New Orleans

Tento zábavní park se z centra zábavy  na centrum strachu proměnil v roce 2005, kdy se skrze New Orleans prořítil hurikán Katrina a celý tento areál zaplavil vodou z protržených hrází. Od tohoto roku připadl park  městu, které s ním nic nedělá  a proto chátrá ještě víc


Kowloon obezděné město

Kowloon obezděné město se nacházelo v čínském Hongkongu. Napřed se jednalo o vojenský objekt ale po opuštění místa armádou objekt obsadili squatteři a postupně se z něj stávalo zakázané město.
Roku 1987 toto město dosáhlo 33 000 obyvatel a stalo se tak nejhustěji osídleným místem na světě. 
Kowloon od roku 1950 do roku 1970 řídil nejznámější čínský gang Triada, což napomohlo velikému rozmachu prostituce, obchodu s drogami a násilí. Hongkongské úřady začali jednat a od roku 1987 začali Kowloonské obezděné město násilně vystěhovávat a povedlo se! 

Pokud by jste chtěli Kowloon vidět na vlastní oči, tak máte smůlu, roku 1994 bylo srovnáno se zemí 


____________________________________________________________________________________________________________________

Důležité odkazy, sledujte nás 

Facebook

Instagram

Youtube