neděle 29. ledna 2017

Zajímavosti o lidském těle


Lidské tělo je nejzajímavější věc na světě, do dnešních dnů je stále mnoho aspektů kolem lidského těla, které nebyly objasněny. Zajímavosti, které jsou v článku Vás určitě překvapí, víte například, že lidský mozek zůstává při vědomí ještě cca 15 - 20 vteřin po popravě nebo snad, že při kýchání se zastaví všechny tělesné funkce? Pokud ne a zajímá Vás i zbytek, tak dejte "pokračovat ve čtení."

Pokud Vás nebaví čtení a máte chuť se podívat na naše video, které je z našeho youtube kanálu TopFakta, tak se určitě podívejte na následují video, pokud Vás ale více baví čtení a chcete se zase něco nového a zajímavého dozvědět, tak určitě pokračujte pod videem a čtěte =) 




1. Také se vám zdá, že potkáváte ať už na ulici nebo jinde více babiček než dědečků?.. tak se nedivte protože 4 z 5 lidí, kteří se dožijí 100 let, jsou ženy, muži obvykle umírají dříve.

2. Víte, že nejmenší buňka v lidském těle je spermie. Největší buňka je zase ženské vajíčko.

3. Lidský mozek zůstává při vědomí ještě zhruba  15 - 20 vteřin po popravě. Vědci to zjistili tím, že se dohodli s popravovanými, které sledovali, aby co nejdéle po vlastní popravě mrkali. A ti mrkali, když už byli vlastně mrtví.



4. Při kýchání se zastaví všechny tělesné funkce včetně srdce. 


5. Člověk je jediný živý tvor na planetě, který produkuje slzy i z emocionálního důvodu


6. Dětem zuby ve skutečnosti nerostou, jen se prořezávají dásněmi. Všech 20 mléčných i 32 druhých zubů máme uložených v lebce přesněji  v čelisti už při narození. Další zajímavý poznatek o zubech je ten, že zubní sklovina je nejtvrdší látka v lidském těle.


7. Člověk se narodí s 300 kostmi v těle, v dospělosti jich však máme už jen 206. Některé totiž srostou. Jediná kost, která je plně vyvinutá už při narození, je v uchu.

8. Nejhlasitější lidské říhnutí dosáhlo hlasitosti 118 decibelů. Což je opravdu zajímavý koníček soutěžit v hlasitosti říhání jen pro představu - stejný kravál 118 decibelů dělá například motorová pila.

9. Lidé s tmavší pletí mají méně vrásek.

10. To jste asi slyšeli, že vlasy a nehty rostou i po smrti. To není úplně pravda je to jen zdánlivě. Ve skutečnosti je to optický klam, kdy se jen smrskává kůže a tím se obnažuje větší plocha nehtu popřípadě vlasů.


____________________________________________________________________________________________________________________

Důležité odkazy, sledujte nás 

Facebook

Instagram

Youtube