neděle 29. ledna 2017

Vše o zvířecí říši, zajímavosti co Vás překvapí

Pokud Vás zajímají překvapivá fakta z říše zvířat a chcete vědět, které zvíře má největší zastoupení homosexuality mezi zvířaty nebo které zvíře používá antikoncepční pilulky či které zvířecí mládě které v dospělosti patří mezi středně veliké se narodí ve velikosti mouchy, to vše a mnohem víc, pokud kliknete na "pokračovat ve čtení." 

Pokud Vás nebaví čtení a máte chuť se podívat na naše video, které je z našeho youtube kanálu TopFakta, tak se určitě podívejte na následují video, pokud Vás ale více baví čtení a chcete se zase něco nového a zajímavého dozvědět, tak určitě pokračujte pod videem a čtěte =) ..)






 1. Věděli jste že Netopýři při vylétávání z jeskyně vždy zatočí vlevo?! Další zajímavou věcí je že  Samci netopýrů mají také největší zastoupení homosexuality ze všech savců, kupodivu ale souvislost se zatáčením vlevo nikdo nezjišťoval.

2. Tygři mají strakatou i kůži, nejen srst.a k jídlu se dostanou jen jednou za osm dnů, protože 19 z 20 jejich pokusů o úlovek nevyjde  Když už kořist uloví, nažerou se k prasknutí což znamená spořádat (až 30 kg) masa. Tygrů ussurijských už zbývá ve volné přírodě pouze dvě stě.


3Lidské antikoncepční pilulky fungují i pro gorily. A také se tak používají.

4. Mládě chobotnice je při narození velké jako moucha. Mimochodem chobotnice má 3 srdce a dokáže měnit barvu i strukturu kůže. V testech se dokázala zbarvit i do barev , šachovnice, bohužel fotku jsem nenašel

5. Jediný savec na světě, který neumí skákat, je slon. Přitom při chůzi se pohybuje téměř neslyšně, protože velmi lehce našlapuje jen na konečky prstů. Slon také denně spořádá potravu o 10 % hmotnosti svého těla. A Se svými druhy se dorozumívá překvapivě infrazvukem.

6. Ústa medůzy jsou zároveň její řití. Někteří lidé trpí stejným problémem, soudě způsobu jejich vyjadřování, ale nikoho nejmenuji. Mimochodem medůza je tvořena z 97 % vodou.


7. Sova má tři víčka, kromě dvou víček má i mžurku. Také je to jediný pták ze všech, který při mrkání zavírá horní víčka. Všichni ostatní ptáci zvedají spodní.


8.  Jediní tvorové, kteří se mohou spálit na sluníčku, jsou člověk a prase.


9. Kráva je schopná vyjít schody, ale není schopná je sejít


10. Pokud zemře královna mravenců, zemře i celá kolonie, protože se již nenarodí žádný další mravenec. Proto si ji mravenci velice pečlivě hlídají a dělají pro ni vše! Mravenčí královna se dožívá až 20 let a za tu dobu zplodí cca 150 milionů potomků. Což je úctyhodný výkon.




____________________________________________________________________________________________________________________

Důležité odkazy, sledujte nás 

Facebook

Instagram

Youtube